yandex-izleme
FinansKredisi.com

Papara Hesabı Nasıl Açılır? Avantajları Nelerdir?

1.609
Papara Hesabı Nasıl Açılır? Avantajları Nelerdir?

Papara hesabı açmak için papara sistemine girmek gerekir. Hesap açma işlemi son derece kolaydır ve kişiler istedikleri takdirde papara card başvurusunda da bulunabilirler. Papara Card, iki farklı modele sahiptir ve her başvuru sahibi açtığı hesaba göre istediği kartı da talep edebilir. Papara hesabı açarken üç ana unsura dikkat çekilir bu unsurlar şu şekildedir:

  • Harcama
  • Kazanma
  • Yatırma ve / veya çekme

Papara Card ile yapılan çoğu işlem hem ücretsizdir hem de yüzdelik paylarda ödemenin geri alınması da mümkündür. Papara kart sık sık kullanılan bir kişisel bankacılık haline gelmiştir.

Papara Nedir?

Papara kendisini limitsiz ve yeni nesil bankacılık olarak tanımlayan bir oluşumdur. Papara ile internet ve mobil bankacılık üzerinden yapılan tüm işlemler gerçekleştirilebilir ve tüm bankalar ile entegreli çalışabilir. Finansal anlamda bir özgürlük sunan ve bu özgürlük neticesinde ise kullanıcılarına farklı başlıklarda hizmetler vermeyi başaran bir oluşumdur. Bankaların düzenli olarak aldığı ödemeleri almaz ve çoğu işlemi ücretsiz yapar. Papara bu neden ile sık sık tercih edilen bir konuma yükselmiştir.

Papara Hesabı Nereden Açılır?

Papara hesabının açılması için internet sitesinin ya da mobil uygulamasının kullanılması gerekir. mobil uygulaması kullanılacak ise android işletim sistemine sahip cihazların Google Play’i; IOS işletim sistemine sahip cihazların ise Apple Store’yi kullanması gerekir. Papara uygulaması indirildikten sonra hızlıca hesap açma aşamasına geçiş yapılabilir. Ayrıca App Gallery üzerinden de uygulama indirilebilir. İnternet sitesinden hesap açılmak istendiğinde ise ana ekranda yer alan papara hesabı aç butonuna tıklanması ve ardından aşamaların izlenmesi yeterli olacaktır.

Papara Hesabı Açmak için Ne Gerekir?

Papara için gerekenlerin başında mail adresi ve telefon numarası gelmektedir. Papara herhangi bir gelir durumu gösteren belge, ikametgah ve diğer unsurları talep etmez. Bir banka üzerinden hesap açarken genellikle kimlik numarası ile işlem yapılır. Papara hesabı açarken kimlik bilgisinin de girilmesine gerek yoktur. Eğer papara card hesabı açılacak ya da hesap yükseltme yapılacak ise bu durumda papara hesabı için kimlik numarasının verilmesi gerekir. Papara hesabı açmak için gereken bilgiler şunlardır:

  • Hesap açan kişinin adı ve soyadı
  • Hesap açan kişinin iletişim numarası
  • Hesap açan kişinin e – posta adresi
  • Şifre
  Bireysel emeklilik zorunlu olacak mı

Papara Cardları Nelerdir?

papara hesabı

papara hesabı

Papara kart türleri vardır ve bu kart türlerine göre farklı özellikler belirlenmiştir. Papara’nın en sık tercih edilen kartı bilack karttır ancak lite kartlarının da özellikleri geliştirilmiştir. Papara lite card beyaz renkte ve black kart ise siyah renktedir. Papara cardlar kredi kartı değil banka kartı olarak geçerler. Hesapta ne kadar bakiye var ise o kadarlık bir ödeme yapılması beklenir. Daha fazla ödeme yapılmasına izin verilmez. Bu neden ile de kullanımı bir banka kartı ile aynıdır. Dünyanın her yerinde alışveriş yapma olanağı tanıyan lite card, her hesaba 1 tane tanımlanabilir. Papara kartlara para yüklemek için herhangi bir ATM kullanılabilir ya da EFT ve havale gibi para transfer işlemleri gerçekleştirilebilir. Papara hesabı açarken kart başvurusu da yapılabilir.

Papara ile Her Saat Para Gönderilir Mi?

Papara para transfer saati için herhangi bir sınırlama uygulamaz. 7 gün 24 saat boyunca Papara ile para transferi sağlanabilir. Her bankaya EFT yapılabileceği gibi havale de yapılabilir. Bu neden ile de para gönderme ve alma gibi süreçlerde zaman kısıtlamasına takılmadan işlem yapılması mümkündür. Papara para transferi ile saat sınırlaması olmadan istenildiği zaman işlem yapılabilir.

Papara’nın Avantajları Nelerdir?

Papara’nın avantajları oldukça fazladır ve birçok bankanın sunmadığı özellikleri sunar. Papara’nın avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • 7 gün 24 saat işlem yapılması
  • Her banka ile entegreli çalışabilmesi
  • ATM’ler ile entegreli çalışabilmesi
  • Temassız işlem yapılabilmesi
  • Aidat ücretinin olmaması
  • İşlem ücreti almaması
  • Faiz gibi eklerinin bulunmaması
  • Güvenli olması
  • Hesap açma işlemlerinin kolay olması
  • Herkese para gönderilmesi
  • Normal kredi ve banka kartlarının işlem görmediği yerlerde sorunsuz kullanılabilmesi
  • Sanal kart özelliğinin olması
  • Cashback isteminin olması
  • Yenilikçi yöntemler kullanması
  • Bütçe kontrolü sağlaması
  Sabancı Holding Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Papara Kredi Verir Mi?

Papara kredi veren bir sisteme sahip değildir. Öyle ki Papara’nın kredi kartı da bulunmaz. Papara sadece banka kartı işlemi gören bir sisteme sahiptir. Bu yüzden de herhangi bir kredi ya da kredi kartı uygulaması bulunmamaktadır. Papara üzerinden kredi alınması şu an için mümkün değildir. Kredi almak için farklı bankalar ile iletişime geçmek gerekir.

Papara Kart ile Alışveriş Yapılır Mı?

Papara ile alışveriş yapmak mümkündür. Papa Card alışveriş yapılır, fatura ödenir ve düzenli ödemeler gerçekleştirilebilir. Papara Kart ile günün her saatinde ve hafta sonları da dahil olmak üzere kesintisiz alışveriş yapmak mümkündür. Sadece yurt içinde değil dünyanın her yerinde Papara Kartlar ile hem fiziksel hem de online mağazalardan alışveriş yapılabilir.

Papara Para Transfer Ücreti Alır Mı?

Papara ile para transferi kolaylıkla yapılan ve bu esnada ücret alınmayan bir işlemdir. Para transferi için EFT ödemesi yapmak istemeyenler, havale seçeneğini değerlendirebilir. Papara’nın tüm bankalar ile entegreli çalışması nedeni ile ek ücret talep etmez. Papara Card kullanımı da başta olmak üzere havale ile para çekme ve para gönderme işlemlerinden de işletim ücretleri alınmaz.

Papara İşlem Ücreti Alır Mı?

Papara işlem ücreti, aidat, para transfer ücreti, para çekme kesintisi gibi ek ücretler ve kesintiler talep etmeyen bir sisteme sahiptir. Hesap açılışı da dahil olmak üzere hiçbir işlemden para kesmeyen bir sistemi bulunur. Papara ile yapılan işlemler ücretsizdir. Sadece belirli başlıklarda limit uygulaması yapılır.