yandex-izleme
FinansKredisi.com

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

2.687
Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir ?

Kasko hasarsızlık indirimi, kasko yaptırdığınız sigorta şirketinin hizmet aldığınız süre üzerinden bir yılı tamamladıktan sonra kasko hasarsızlık indirimi süresi başlatılır. Aracınızı hasarsız olarak kullandığınız taktirde her yıl artan yüzdelik değerlerle sunduğu ekstra indirimlerdir. Bir yıl boyunca eğer ki aracınızı hiç bir hasar bildiriminde bulunmadan kasko tarafından yaptırtmadan kullanırsanız 1. yılın sonunda 2. yıl sözleşmenize yüzde 30, 3. yıl yüzde 40 gibi sigorta şirketine göre değişen oranlarla indirim hakkı kazanırsınız bu değerler şirkete göre yüzde 20’den başlayıp yüzde 70’e kadar indirim hakkı kazanma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Araç değiştirmeniz durumunda kasko hasarsızlık indirimi yüzdesi yeni aldığınız arabaya dahil edilebilir. Kasko hasarsızlık indirimi için bir diğer avantaj ise bir sigorta şirketi ile çalışıyorken başka bir sigorta şirketine geçiş yaparsanız kasko hasarsızlık indirimi sizinle birlikte gelmektedir.

Kasko sigortası hasarsızlık indirimi hangi durumlarda geçerli?

Kasko sigortası hasarsızlık indiriminde faydalanabilmeniz için sözleşme yaptığınız poliçenizdeki hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Ucuz kasko yaptırmak için kasko acentelerini gezebilir yada telefonla fiyat alabilirsiniz, lakin bu durumlarda dahi poliçenize kesinlikle göz atmanızda fayda var. Bazı durumlarda hasarsızlık karşılanmadığı gibi aracınızı da yaptıramayabilir cebinizden ödemek durumunda kalabilirsiniz. Bir çok uygun fiyatlı olarak sunulan hizmetlerde sadece araç kazaya karışmış ise oluşan hasar düzenlenen poliçe sebebi ile araç yaptırılır ve ücret talep edilmez. Bazı durumlarda ise iki araba yan yana giderken kamyon yada tır üzerinden yüz kayması, deprem, sel, heyelan, dolu yağması gibi doğal afetlerden dolayı oluşan hasarların bedeli ödenmez. Bunun sebebi ise bu şartlar kasko poliçesinde yer almamaktadır.

Hangi koşullarda kasko hasarsızlık indirimi geçersiz olur!

Kasko hasarsızlık indiriminden faydalanmak istiyorsanız bir kere standart kasko şartlarını yerine getirmeniz gerekmektedir. Hatta kaskodan faydalanıp aracınızı yaptırmanız için alkol, uyuşturucu gibi maddeler kullanmamanız, ehliyetli olmanız ve ekspertiz incelemesinde bilinçli olarak kaza yapmadığınız tespit edilirse kaskodan yararlanabilirsiniz, bunlar tespit edilirse hasarsızlık indiriminden faydalanamayacağınız gibi kaskodan ‘da yararlanamazsınız. Her ne olursa olsun aracınızla kaza yapmamanız gerekmektedir eğer ki kullandığınız araç ile kaza yaparsanız yada bir başkası sizin aracınıza çarpar ve kasko üzerinden aracınızı yaptırırsanız hasarsızlık indirimi süresi artık devreden kalkar ve bu indirimden faydalanamazsınız.

Senetle araba nasıl alınır

  Koru Sigorta Hasar Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?